Plaatsing glazen dak op het Rubensportiek, Antwerpen (BE) - (February 19, 2019)

Op de binnenkoer van het Rubenshuis wordt een luifel gebouwd die het gerestaureerde portiek moet beschermen. Dit portiek is samen met het tuinpaviljoen een van de laatste originele stukken door Rubens ontwerpen. Het huis zelf werd in de  18de eeuw grondig gerestaureerd.

Het beeldhouwwerk op het portiek was sterk beschadigd door luchtvervuiling en zure regen. De glazen luifel, een ontwerp van Ney & Partners i.s.m. MAAT_WERK architecten, zal voortaan die schade beperken.

Twee weken geleden werden met een kraan de stalen balken en de loden ballast, goed voor een totaal van 30 ton over de 12 m hoge voorgevel getild. Een moeilijke operatie gezien de locatie van de Wapper in het centrum historische en commerciële hart van Antwerpen.  Het glas wordt in de komende weken geplaatst. https://www.youtube.com/watch?time_continue=64&v=PG51-krGcsw