Projects / Huis voor culturen, Brussel Saint-Josse

Huis voor culturen, Brussel Saint-Josse - 16.018

Opdracht

Volledige stabiliteitsopdracht

Onderwerp

Het ontwerp voor het ‘Huis voor culturen en sociale cohesie’ bevat een grote theaterzaal – renovatie van het Marignantheater en enkele nieuwbouw polyvalente zalen. Ook een aantal sociale woningen en een restaurant maken deel uit van het dense en gevarieerde programma. De renovatie van het oude theater dat zich op de Leuvensesteenweg bevindt, voorziet een zaal voor 500 personen met een bar en restaurant. De sociale woningen situeren zich in het dakvolume. Een nieuw torengebouw zal de polyvalente zalen voor diverse activiteiten uit de buurt huisvesten. Er wordt een nieuwe kelderverdieping gemaakt aan de kant van de Scailquinstraat. De gronddruk resluterend uit de steile helling van de straat werd opgenomen door middel van een secanpalenwand.

  • Atelier De Visscher & Vincentelli + MangerNielsenArchitects

  • Commune de Saint-Josse-ten-Noode

  • Brussel, België

  • 3500 m2

  • 5074000 € excl. BTW

  • MangerNielsenArchitects