Projects / Trap winkel Carl Hansen

Trap winkel Carl Hansen - 13.068

Opdracht

Volledig ontwerp

Onderwerp

Ney & Partners heeft een trap ontworpen voor de eerste flagship shop van Carl Hansen in Japan. De winkel is ideaal gelegen in Gaien-Mae, nabij het nieuwe Olympisch Stadion voor 2020 en ligt vlak aan het kruispunt van de Gaien-Nishi straat, één van de grootste straten in Tokyo. De winkel beschikt over 2 verdiepingen en heeft een glazen gevel, ideaal voor het uitstallen en promoten van de producten. De trap is ontworpen om zowel functioneel als een decoratief element te zijn. Verder was het onze ambitie om een impressionante architecturale vorm te maken die de aandacht van de voorbijgangers trekt. De eigenzinnige driehoekige spiraalvorm komt voort uit de zoektocht naar een zo groot mogelijke winkeloppervlakte en een meest comfortabele opgang voor de trap. De volledige detaillering is goed doordacht. De witte kleur strookt met het wit van de betonnen muren en heeft de lichtheid van een model uit papier.

Bijzonderheden

De balustrade van de trap is ontworpen als onderdeel van de structuur en is vervaardigd uit een staalplaat van 9mm dik. De treden zijn gemaakt uit platen van 4.5mm dik. Structureel zou één enkele ballustrade zijde volstaan, we kozen voor beide zijden om het sculpturele te accentueren en de veiligheid voor de kinderen te garanderen. De uitdagingen waren het verbod op gebruik van zware machines, een bestaande toegang van enkel 1.2m breed en een extreem korte uitvoeringstermijn. De trap is uitgevoerd in 3 verschillende stukken die ter plaatse aan elkaar zijn gelast. De straal van de binnenste balustrade bedraagt enkel 200mm, hiervoor waren hoogopgeleide staal vaklieden nodig om dit schone gladde oppervlak te verkrijgen.

  • 2014

  • 2014

  • Ney & Partners

  • Carl Hansen & son, Japan

  • Tokyo, Japan

  • Uitgevoerd
  • momoko japan